Cutii carne porc

Ambalajele produselor alimentare au un rol foarte important. Un ambalaj de calitate asigură securitatea alimentului care se află în interiorul lui şi respectă cerinţele ecologice.
După ce producătorul s-a asigurat că în compoziţia ambalajelor s-au folosit ingredientele permise, în final, produsul trebuie supus unor teste de migrare a componenţilor cu potenţial toxic, care pot aduce modificări calităţii alimentului.
Produsele alimentare din carne de porc sunt comercializate refrigerate sau congelate.
Ambalajele pentru produse alimentare congelate se confecţionează din materiale cum ar fi mase plastice, materiale metalice şi materiale pe bază de celuloză.
Cartonul utilizat la confecţionarea ambalajelor primare este, de regulă, acoperit pe o faţă sau pe ambele cu mase plastice, parafină, ceruri sau metale.
La confecţionarea ambalajelor de transport se utilizează cartonul ondulat din care sunt obţinute cutii de carton.
La livrare, carnea de porc preambalată în pungi se pune în cutii de carton ondulat. |