Cutii carne pui
Ambalajele produselor alimentare au un rol foarte important. Un ambalaj de calitate asigură securitatea alimentului care se află în interiorul lui şi respectă cerinţele ecologice.
Tipurile de carton ce se pot utiliza la ambalarea produselor alimentare sunt:
- muşama;
- carton duplex, triplex;
- cromocarton;
- carton ondulat;
- carton tip Tetrapak cu sau fără folie de aluminiu.
Produsele alimentare din carne sunt comercializate refrigerate sau congelate.
Ambalajele pentru produse alimentare congelate se confecţionează din materiale cum ar fi mase plastice, materiale metalice şi materiale pe bază de celuloză.
Cartonul utilizat la confecţionarea ambalajelor primare este, de regulă, acoperit pe o faţă sau pe ambele cu mase plastice, parafină, ceruri sau metale.
La confecţionarea ambalajelor de transport se utilizează cartonul ondulat din care sunt obţinute cutii de carton.
Cutiile de carton utilizate pentru ambalarea cărnii de pasăre trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de igienă;
- nu trebuie să altereze caracterele organoleptice ale cărnii;
- nu trebuie sa transmită cărnii substanţe dăunătoare sănătăţii umane;
- trebuie să fie suficient de rezistente pentru a se asigura protecţia eficientă a cărnii în timpul transportului şi al manipulării. |